Log in

PICKNICKEN IN ANTWERPEN

’t Stad staat bekend om zijn drukke winkelstraten en grote haven. Toch zitten er in Antwerpen ook veel gezellige picknickplekken verborgen. Of je nu een hele dag hebt gefietst of geshopt, wij bieden de leukste plekjes aan. Zet jezelf hier neer op een dekentje en geniet van een mandje vol lekkers.

NOORDKASTEEL

 

Fort Noordkasteel werd in 1862 gebouwd om de bocht van Oosterweel de verdedigen. Van het fort is vandaag nog maar weinig bewaard gebleven. Het gebied vormt nu een mooie groene zone in het midden van de haven. Dat maakt het een ideale plaats om te wandelen, te fietsen en te picknicken.

Meer info

 

BELVÉDÈRE DROOGDOKKENPARK

Het Droogdokkeneiland is een van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien. Het gebied bevindt zich in het noorden van de stad, op het Eilandje. Stad en haven komen hier samen. Het Droogdokkenpark is een unieke groene uitwaaiplek waar je kunt wandelen, uitwaaien, sporten of  genieten van een mooi zicht op de prachtige stad.

Meer info

 

PARK SPOOR NOORD

 In Park Spoor Noord ligt het accent op ontspanning, natuur en cultuur. Het park is allesbehalve traditioneel. Basketbalvelden, pingpongtafels, skatebowl, petanquebaan of gezellige plekjes om te zitten? Je vindt het er allemaal. Om energie kwijt te geraken of net de batterijen even op te laden, ben je hier aan het juiste adres.

Meer info

AAN HET MAS

Op het oudste havengebied van Antwerpen staat het Museum aan de Stroom. Museumcollectie en architectuur gaan hier hand in hand. Volg de wandelboulevard met metershoge glaspartijen die als een spiraal naar boven loopt en geniet op elk niveau van een ongelooflijk uitzicht op de stad, de Schelde en de haven.

Meer info

HET STEEN

Al eeuwenlang is Het Steen dé hotspot in Antwerpen. Volgens het volksgeloof brengt het beeldje aan de ingangspoort en het identieke beeldhouwwerk op de binnenplaats geluk. In de oude burcht maak je dankzij het belevingsparcours The Antwerp Story een reis door de tijd. Zelfs als je langs Het Steen wandelt, voel je je een ridder of jonkvrouw.

Meer info

ANTWERPSE KAAIEN

De Schelde is altijd al heel belangrijk geweest voor Antwerpen. Producten, culturen en mensen kwamen langs de revier de havenstad binnen. De Schelde bevordert niet alleen de economie en cultuur, maar de rivier zorgt ook voor een mooi uitzicht vanop de Antwerpse Kaaien. Ontspan hier van de stadsdrukte met een heerlijke picknick zonder het stadscentrum te moeten verlaten.

Meer info

DEN BOTANIEK

De kruiden, planten en bloemen die de tuin bedekken, zorgen ervoor dat Den Botaniek alle seizoenen in bloei staat. De plantentuin zorgt ervoor dat je midden in de stad toch even de drukte vergeet. Het heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de wetenschappelijke geschiedenis. Zo behoorde de tuin eerst tot het Sint-Elisabethgasthuis en werd het gebruikt om geneeskundige planten te kweken. Vandaag staan er nog steeds meer dan 2000 kruiden.

Meer info

STADSPARK ANTWERPEN

Een groene oase middenin de bruisende stad? Dat is het Stadspark. Vlakbij de Meir vind je de prachtige romantische landschapsstijl terug van het park.  Het is de plek die verkoeling biedt in de zomer, botanische kleurpracht in de herfst, een frisse neus in de winter en waar bloesems de lente aankondigen. De Keiligbrug in het park is een echte hotspot die ideaal is voor de perfecte Instagrampost.

Meer info

RIVIERENHOF

Met haar 132 ha is het Rivierenhof het grootste park in de stad Antwerpen. Op het provinciaal domein Rivierenhof worden ook vaak leuke evenementen georganiseerd. Wandelen, fietsen, sporten, spelen, eten, drinken of gewoon genieten bij de vijver? Het kan er allemaal. Ook voor de allerkleinsten is er een doolhof, kinderboerderij en veel speeltuinen.

Meer info

TE BOELAERPARK

Het uitgebreide padennetwerk maakt van het Te Boelaerpark een echt wandelparadijs. De sportgazons, ligweiden, speeltuin en speelfontein maken van deze groene oase dan weer een echt speelparadijs. In het park vind je naast oude bomen ook nieuw leven.  Zo werden er meer dan 30 soorten broedvogels geïnventariseerd.

Meer info

BRILSCHANSPARK

Park Brilschans vormt samen met natuurgebied de Wolvenberg de groene long van Berchem. Het park grenst noordelijk aan het Ringfietspad wat het ideaal maakt om tijdens je fietsroute hier even uit te rusten. De vele paden en grote speeltuin, zorgen ervoor dat het Brilschanspark de ideale ontspanningsplek is voor jong en oud. Vroeger stond hier één van de schansen van de Grote Omwalling. Vandaag liggen de restanten daarvan onder de heuvel in het park.

Meer info

NACHTEGALENPARK

Één locatie met maar liefst 3 parken! Vogelzang, Den Brandt en Middelheim zijn de parken die je hier kunt komen verkennen. Je vindt hier een openluchtmuseum, speeltuin, dierenpark en veel grote grasvelden terug. In park Den Brandt is er zelfs een pluktuin waar je allerlei soorten fruit en kruiden kunt plukken.

Meer info

 

HOBOKENSE POLDER

De Hobokense Polder is één van de mooiste groene plekjes die de stad te bieden heeft. In dit gebied krijgt de natuur vrij spel, wat zorgt voor een gevarieerd landschap. Naast de 500 verschillende planten vind je hier ook kikkers, salamanders, reigers en koeien terug. Je kunt je rustige wandeling ook aanvullen met een ontdekkingstocht door een gratis natuurpunt-doe-rugzakje te ontlenen.

Meer info

 

FORT 5 EDEGEM

Fort 5 is een van de Brialmontforten die op de Brialmont fietsroute ligt. Het is een begeerde plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Cultuurliefhebbers genieten er van een gegidste rondleiding doorheen het fort dat vandaag dient als Europese Speciale Beschermingszone voor vleermuizen. Voor de kinderen is er in Fort 5 een speeltuin, speelplek voor motorische gehandicapten, ravotheuvel, speelheuvel, fit-o-meter en pétanque. In het nabijgelegen speelbos ‘Dikke Bertha’ is er een gigantische picknickbank, een kabelbaan, een reuzenboomhut en kampenplatformen.

Meer info

 

Nog meer unieke picknicklocaties?