Log in

PICKNICKEN TUSSEN DE BLOESEMS

In het voorjaar tonen de bloesems hun mooiste kleuren. Tijdens de bloesemmaand april is Haspengouw een streling voor het oog en dus ook een ideaal fiets- en wandeldecor. Een lekkere picknick tussen de bloesems, dat is pas echt genieten. Neem tijdens je wandel- of fietstocht een pauze op één van deze mooie plekken:

Mariënlof

 

In de vallei van de Kleine Herk in Borgloon ligt de abdij Mariënlof, in de volksmond beter gekend als het klooster van Colen. De panoramische uitzichten en de erfgoedrijkdom zijn de belangrijkste troeven van deze prachtige wandeling. Niet voor niets dat kunstenaars zich laten inspireren door deze magische plaats. In 2012 bouwde de Schotse kunstenaar Aeneas Wilder een opvallend architecturaal bouwwerk. De ronde constructie met een prachtig uitzicht van 360° wordt afgelijnd door uniforme verticale houten latjes. Het kunstwerk betreden is een speciale ervaring die refereert aan het religieuze en doet denken aan rondwandelen in een klooster.

 

Meer info

Doorkijkkerkje Borgloon

 

Eén van de absolute blikvangers in Borgloon is de doorkijkkerk van het Belgische architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. “Reading between the Lines” is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. De constructie weegt maar liefst 30 ton. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig, maar ook afwezig in het landschap. Iets verderop ligt een heuse speelboomgaard met meerdere overdekte picknickplaatsen.

 

Meer info

Zammelen

 

Het pittoreske dorpje Zammelen, deelgemeente van Kortessem, ligt aan de rand van het Haspengouws leemplateau en in de vallei van de kronkelende Mombeek. Een combinatie van water, leem, kalk en zand in de bodem zorgt voor een natuurgebied met afwisselende beemden, typische hooilanden, mysterieuze moerassen en broekbosjes. Die verschillende landschappen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op zeldzame planten- en diersoorten. Vanuit Zammelen starten drie zalige wandelingen met onderweg tal van idyllische picknickplekjes.

 

Meer info

Helsheaven

 

Aan de Galg, op het hoogste punt van Helshoven in Sint-Truiden, kan je genieten van een adembenemend uitzicht over het Haspengouwse landschap. Kunstenaar Frits Jeuris ontwierp hiervoor een unieke creatie gemaakt van tientallen gekapte fruitbomen uit de omgeving. Maak je beleving compleet met een picknick.

 

Meer info

Overbroek – Egoven

 

Aan de rand van het dorp Gelinden in Sint-Truiden liggen op de flank van de Herkvallei het natuurreservaat Overbroek en meer zuidelijk het natuurreservaat Egoven. Geologen komen van heinde en verre om de unieke mergelwanden en natuur te bestuderen. Een wandeling is absoluut de moeite waard in deze verborgen parel. Even uitrusten of genieten van het uitzicht? Dan kan met een picknick.

 

Meer info

Hemelspark / Bellevuebos

 

Tussen de bomen en vijvers in het Hemelspark kan je heerlijk spelen, picknicken of gewoon genieten. Van hieruit kan je het Bellevuebos, één van de grootste bossen van Haspengouw, verkennen met uitgestippelde wandelroutes. Onderweg kan je zelfs nog een bezoekje brengen aan de dieren van beleefboerderij Alverberg.

 

Meer info

Nog meer unieke picknicklocaties?


>> Ontdek hier alle PicknickPoints <<