Log in

Welkom in het hartelijkste Haspengouwse huis: De Bottelarij. Gelegen tussen Alken en Wellen in Ulbeek, op een boogscheut van Hasselt en Sint-Truiden. Geniet van authentieke sfeervolle gezelligheid & proef van typische huisbereide gerechten. Architectuur, kunst en cultuur hebben een bijzondere plaats in dit historische pand. Het hele Bottelarij-team ontvangt je met veel hartelijkheid, humor en spontaniteit om authentiek en puur te komen genieten van onze overheerlijke keuken en ons cultureel aanbod.

 

PICKNICKMAND

Onze picknickmand is héééél uitgebreid en bevat het volgende voor 30 euro per persoon en is beschikbaar vanaf 2 personen: een uitgebreide keuze aan huisgemaakte zoete en hartige broodvariaties uit eigen bakkerij zoals zoet kaneelbrood, smeuïge kaasvlecht, gekruide zalmbroodjes, boerenbrood, brioches, melkbroodjes en nog veel meer. Daarnaast smakelijke eiergerechten zoals bijvoorbeeld tortilla of quiche en heerlijke verse pannenkoeken. Dit alles wordt vergezeld van fijne vleeswaren, kazen, huisbereide confituur en nog meer (h)eerlijk lekkers volgens marktaanbod en seizoen. Uiteraard zit er een goede fles cava bij! De picknickmanden kunnen tot 24 uren op voorhand besteld worden en zijn de ganse dag beschikbaar, tijdens onze openingsuren.

 

WANDELEN

Vanuit De Bottelarij vertrekken enkele zeer mooie wandelingen

  • Greenspots Rullingen: een eersteklas wandeling in het groen waar je op een heel eigentijdse manier kan wandelen zonder de natuur te verstoren. Daarvoor zijn de wandelgebieden voorzien van allerlei constructies zoals knuppelpaden, draaipoortjes en vlechtwerkafsluitingen. Je vindt gemakkelijk je weg dankzij een overzichtsbord aan de startplaats, een duidelijke bewegwijzering en een aantrekkelijke folder. Je hebt steeds de keuze uit wandelingen van verschillende lengtes. Het kasteeldomein van Rullingen, de kapel van Ulbeek, het kasteel de Trockaert en de kapel van Oetersloven zijn absoluut schitterende pareltjes in het hart van Haspengouw.
  • Op pad rond De Bottelarij: meer info hier

 

Uiteraard mag je de prachtige (binnenkant van de) kerk van Ulbeek, hier recht tegenover niet overslagen: ze won in 2012 de Vlaamse Monumentenprijs omwille van de herbestemming van de binnenkant.

 

PARKEREN

Het dorpsplein waar De Bottelarij gelegen is, is volledig parkeervrij, zodat je optimaal kan genieten van het geklasseerde dorpszicht.  Parkeer je wagen dus best aan de Daalstraat 35, op de grote parking voor de gebouwen van Unicraft of aan de nieuwe kerk van Ulbeek, gelegen aan de Ulbeekstraat 32, beiden op zeer beperkte wandelafstand. Een parkeerplaats voor bezoekers met een handicap kan je vinden aan de dorpsschool.

 

CORONA-RICHTLIJNEN

Bij aankomst mag je in ons Poorthuis aan de onthaalbalie even wachten en op de bel drukken. Een vriendelijke collega komt je dan verwelkomen en brengt je naar je tafel. Aan de onthaalbalie staat ook een automatische dispenser met handontsmetting ter beschikking, net zoals aan de deur van ons eetcafé. Je ziet ons misschien achter ons mondmasker niet lachen, maar we zijn heel blij met je komst. Andere coronarichtlijnen voor je bezoek aan ons, kan je hier nalezen.

Prijzen

  • Picknickmand (prijs p.p.)

    Huisgemaakte zoete en hartige broodjes uit eigen bakkerij, smakelijke eiergerechten zoals tortilla, quiche en pannenkoeken, fijne vleeswaren, kazen, huisbereide confituur en nog meer (h)eerlijk lekkers. Inclusief fles cava.

    € 30,00

Alleen gasten die hebben geboekt, kunnen een beoordeling achterlaten.

Boeking

Extra diensten 0
Inloggen om te boeken
1-persoon heeft een bladwijzer voor deze plaats gemaakt

Social