Inloggen

Booking

Picknicks 0
Inloggen om een reservatie te maken

Social

  • Commission Rate Commission rate 1

De mijnterrils van Heusden-Zolder steken meer dan honderd meter uit boven het landschap en zijn dus de ideale plaatsen om een zicht vanuit de lucht op het groene, bosrijke Limburg te krijgen.  Het uitzicht is zo fenomenaal dat dit plekje is bekroond met drie landschapssterren. Als je de helling van de terrils beklimt, vallen je in de zomer de weidse vlakten met witte en gele honingklavers op. Je ziet hier bovendien zeldzame vogelsoorten zoals nachtzwaluw en boomleeuwerik. Ook zwarte specht, sperwer, havik, de opvallende ijsvogel en vele insecten en vlinders doorkruisen hier het luchtruim

 

Via het wandelpad (2,5 km) vanaf de zuidvoet van de terril van Heusden-Zolder, bereik je de top tot op een hoogte van 155 m. Met de fiets bereik je het via de fietsknooppunten tussen 310 en 311. Meer info vind je hier.

 

Wil je tijdens je wandeling even uitrusten of extra genieten van de omgeving? Probeer dan zeker één van onze picknicks. Een verzameling van heerlijke versnaperingen, dagverse knabbels & lokale lekkernijen. Deze zijn inclusief bestek, borden & glazen. Wij leveren onze picknicks aan de startplaats op de Halstraat, 3550 Heusden-Zolder. Nadien kan je zelf een plekje uitzoeken in dit prachtige natuurgebied.

PICKNICKBOX – €45 voor 2 personen / €67.5 voor 3 personen

-Ambachtelijk fruitsap uit Haspengouw & waterflesje
-Artisanale broodjes
-Dips & olijven
-Kaasplank met brie de meaux, flanderien, pecorino
-Charcuterieplank met salami, parmaham en chorizo
-Versgebakken dessert cake
-Sappig stuk seizoensfruit

We werken steeds met dagverse producten en ingrediënten. Bovenstaande picknick kan dus variëren afhankelijk van het seizoen en voorraad. Ook mogelijk in vegetarische variant.

Prijzen

Picknicks

  • Picknick (2 personen)
    € 45
  • Picknick (3 personen)
    € 67.5

Extra's

Locatie

Enkel gasten die reeds geboekt hebben, kunnen een review achterlaten.