Inloggen

Booking

Picknicks 0
Inloggen om een reservatie te maken
1 persoon heeft deze locatie opgeslagen

Social

 • Commission Rate Commission rate 1

Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd (Dilsen-Stokkem) was ooit een grindwinningsgebied. Nu is het één van de vele natuurgebieden die zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde van de Grensmaas zijn ingericht. In dit prachtige natuurgebied zorgen de Konikpaarden en Galloway runderen jaarrond voor het beheer. Zij zorgen dat er een mozaïekstructuur ontstaat met open plekken, bloemenrijke ruigtes en bosjes. Sinds kort helpt ook de bever een tandje mee. Door dat ‘vreetwerk’ en de aanvoer van kalkrijk grind en zaden uit het zuiden, vind je in Negenoord-Kerkeweerd bloemen en planten terug die je elders in Limburg (behalve de Maasgebieden) bijna niet terugvindt. Van dat bloemenparadijs profiteren op hun beurt weer een heleboel vlinders en bijen zoals de zeldzame knautiabij en de kleine parelmoervlinder.

Uitkijktoren Negenoord
Sinds kort heeft dit uniek wandelgebied een uitkijktoren erbij. De toren werd gebouwd in het midden van het gebied, op een terp, op het hoogste punt. De leemtoren staat centraal in het wandelgebied en biedt de bezoeker een prachtig uitzicht over Rivierpark Maasvallei.

Struinen voor avonturiers
Omdat Negenoord-Kerkeweerd zo uitgestrekt is, mag je in de struinzone rond struinen. Paden liggen er niet, maar je kan wel die van Konikpaarden of de Galloway runderen volgen en je in ‘the middle of nowhere’ wanen. Om voldoende rust voor zowel de grote grazers als de andere wilde dieren in het gebied te laten, vragen we je wel om geen honden in de struinzone te nemen. In de rest van het gebied op de wandelpaden zijn honden wel welkom.

 

Picknick

Wil je tijdens je wandeling even uitrusten of extra genieten van de omgeving? Probeer dan zeker één van onze picknicks. Een verzameling van heerlijke versnaperingen, dagverse knabbels & lokale lekkernijen. Deze zijn inclusief bestek, borden & glazen. Wij leveren onze picknicks aan de parking op Negenoordlaan 2, 3650 DILSEN-STOKKEM. Nadien kan je zelf een plekje uitzoeken in dit prachtige wandelgebied.

Prijzen

Picknickformules

 • Picknick Borrel Box (Prijs p.p.)

  Rijkelijk gevulde Borrel Box met huisgemaakte: Kaasjes, Italiaanse Worstjes, Brie, Groente Dips, Gerookte Tuinbonen, Olijfjes, Groente Chips, Mini Broodjes, Tapenades, Fles met Fruitwater. De box wordt geleverd inclusief Bekers, Bestek en Luxe Alcoholdoekjes.

  € 25
 • Picknick Brunch/Lunch Box (Prijs p.p)

  Rijkelijk gevulde Brunch/Lunch Box met huisgemaakte: Croissantjes, Mini Broodjes, Kaas- en Vleesbaleg, Kuipje Roomboter, Wraps, Groente Dips, Gerookte Tuinbonen, Brownies, Fles Verse Appelsap, Vers Appeltje van de boer. De box wordt geleverd inclusief Bekers, Bestek en Luxe Alcoholdoekjes.

  € 30

Extra's

 • Flesje rode wijn

  185ml, inclusief een wijnglaasje.

  € 4
 • Flesje witte wijn

  185ml, inclusief een wijnglaasje.

  € 4
 • Flesje rosé wijn

  185ml, inclusief een wijnglaasje.

  € 4
 • Speciaal biertje

  330ml, inclusief een bierglaasje.

  € 4
 • Luxe picknickdeken

  Opvouwbaar tot een schoudertas, zodat je het kleed na het picknicken handig mee naar huis kunt nemen voor de volgende picknick!

  € 10

Locatie

Enkel gasten die reeds geboekt hebben, kunnen een review achterlaten.