Log in

Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd (Dilsen-Stokkem) was ooit een grindwinningsgebied. Nu is het één van de vele natuurgebieden die zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde van de Grensmaas zijn ingericht. In dit prachtige natuurgebied zorgen de Konikpaarden en Galloway runderen jaarrond voor het beheer. Zij zorgen dat er een mozaïekstructuur ontstaat met open plekken, bloemenrijke ruigtes en bosjes. Sinds kort helpt ook de bever een tandje mee. Door dat ‘vreetwerk’ en de aanvoer van kalkrijk grind en zaden uit het zuiden, vind je in Negenoord-Kerkeweerd bloemen en planten terug die je elders in Limburg (behalve de Maasgebieden) bijna niet terugvindt. Van dat bloemenparadijs profiteren op hun beurt weer een heleboel vlinders en bijen zoals de zeldzame knautiabij en de kleine parelmoervlinder.

Uitkijktoren Negenoord
Sinds kort heeft dit uniek wandelgebied een uitkijktoren erbij. De toren werd gebouwd in het midden van het gebied, op een terp, op het hoogste punt. De leemtoren staat centraal in het wandelgebied en biedt de bezoeker een prachtig uitzicht over Rivierpark Maasvallei.

Struinen voor avonturiers
Omdat Negenoord-Kerkeweerd zo uitgestrekt is, mag je in de struinzone rond struinen. Paden liggen er niet, maar je kan wel die van Konikpaarden of de Galloway runderen volgen en je in ‘the middle of nowhere’ wanen. Om voldoende rust voor zowel de grote grazers als de andere wilde dieren in het gebied te laten, vragen we je wel om geen honden in de struinzone te nemen. In de rest van het gebied op de wandelpaden zijn honden wel welkom.

 

PRAKTISCHE INFO

Heb je na of tijdens je uitstap zin in een lekkere picknick? Onze picknickmanden zijn voorzien van alles wat je nodig hebt voor een heerlijke picknick en zijn zorgvuldig samengesteld. Het enige wat je nog moet doen, is een leuk plekje uitzoeken om je neer te vleien.

Je kan deze picknicks ophalen aan de Bleumerstraat 37 B4, 3680 Maaseik (op 15 minuten rijden). Vervolgens kies je zelf een plekje uitzoeken in dit prachtige natuurgebied.

Dinsdag & donderdag enkel mogelijk voor reserveringen van meer dan 10 personen.

 

PICKNICKBOXEN

Kids Picknick (<12 jaar) – €14 pp

1 flesje water (0,5l)
1 busje chocomelk
2 sandwiches
Assortiment beleg van choco – hagelslag – confituur boter – kaas
Chocoladebroodje
Kinderworst/salami
Stuk fruit
Verrassing

Standaard Picknick – €20 pp

1 flesje water (0,5l)
Versgebakken broodjes en sandwich
Assortiment beleg van choco – hagelslag – confituur boter – kaas
2 koffiekoeken
1 stuk fruit
Verrassing

Luxe Picknick – €32,5 pp

1 flesje wijn (0,187l)
1 flesje water (0,5l)
2 koffiekoeken
Lekkere knabbels (kaas, olijven, worstjes, …)
Versgebakken broodjes en sandwich
Ambachtelijke confituur
Assortiment beleg van boter – choco – kaas – (tapas)beleg
Wrap
Fruitsalade
Verrassing

Wil je graag bij je picknick een rugzak/draagtas? Dan vragen we een waarborg van €15 euro / rugzak. Deze betaal je ter plekke! Vermeld dit onder opmerkingen bij je reserveringsaanvraag.

Prijzen

Picknickformules

  • Kids Picknick
    € 14,00
  • Standaard Picknick
    € 20,00
  • Luxe Picknick
    € 32,50

Alleen gasten die hebben geboekt, kunnen een beoordeling achterlaten.

Boeking

Extra diensten 0
J'ai un carte cadeau
Inloggen om te boeken
1-persoon heeft een bladwijzer voor deze plaats gemaakt

Social