Inloggen

Booking

Picknicks 0
Inloggen om een reservatie te maken

Social

  • Commission Rate Commission rate 1

De Mijnterril van Beringen is een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden. Wat vroeger een afvalberg van opgehoopte stenen was, is nu een heuvel waar bosjes en open plekken elkaar afwisselen. De Mijnterril van Beringen heeft veel in petto voor natuurontwikkeling en recreatie. Je wordt tijdens je wandeling beloond met een magnifiek uitzicht Het is er fijn vertoeven voor mens en dier.

Vanaf het Vlaams Mijnmuseum en de noordoostzijde vertrekt een wandelroute van 3,5 km. Een tweede pad van 2 km start aan de zuidzijde, aansluitend op het fietspad. Op de Avonturenberg kan je wandelen, klimmen, klauteren, glijden, wegdromen en ontdekken. De avonturenberg staat garant voor uitdagingen vandaar dat mountainbikers er zeker aan hun trekken kunnen komen op de aangeboden routes.

Aan de voet van deze terril ligt het mooiste pleintje van Beringen! Het Kioskplein, vroeger een prestigieuze bediendenwijk, in ongetwijfeld het hoogtepunt van je tocht doorheen de mijncité. De villa’s waren de woningen van de hoofdingenieurs of de latere directeurs. Het is de perfecte overdekt picknickplaats.

Wil je tijdens je wandeling dus even uitrusten of extra genieten van de omgeving? Probeer dan zeker één van onze picknicks. Een verzameling van heerlijke versnaperingen, dagverse knabbels & lokale lekkernijen. Deze zijn inclusief bestek, borden & glazen. Wij leveren onze picknicks aan de parking in Beringen (Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen). Nadien kan je zelf een plekje uitzoeken aan dit prachtige picknickplaats. Bestellingen dienen 48u op voorhand te gebeuren en voor minimum 2 personen!

PICKNICKBOX – €45 voor 2 personen / €67.5 voor 3 personen

-Ambachtelijk fruitsap uit Haspengouw & waterflesje
-Artisanale broodjes
-Dips & olijven
-Kaasplank met brie de meaux, flanderien, pecorino
-Charcuterieplank met salami, parmaham en chorizo
-Versgebakken dessert cake
-Sappig stuk seizoensfruit

We werken steeds met dagverse producten en ingrediënten. Bovenstaande picknick kan dus variëren afhankelijk van het seizoen en voorraad. Ook mogelijk in vegetarische variant.

Prijzen

Picknickboxen

  • Picknickbox (2 personen)
    € 45
  • Picknickbox (3 personen)
    € 67.5

Locatie

Enkel gasten die reeds geboekt hebben, kunnen een review achterlaten.